לפני מספר חודשים נחשפה פעילות ה"האקר הסעודי" והיקפה, אשר התבטאה בין השאר בגנבת פרטי אזרחים ישראלים לרבות מספרי כרטיסי אשראי שלהם ומספרי תעודות זהות, וכן פרטי חשבונות מייל ואינטרנט שונים שהם מחזיקים (שם משתמש וסיסמה). פעילות ההאקר הסעודי וחבורתו לא נפסקה וניתן לקרוא עליה ולהתעדכן בבלוג הבא.
אחד הכשלים שנחשפים מהפרשה נוגע לעובדה שפרטי מידע רגישים כגון מספרי כרטיסי אשראי ותעודות זהות, נשמרים על ידי אתרים רבים, ויש בכך פירצה הקוראת לגנב.
ביום ראשון האחרון הודיע משרד המשפטים כי הוא בכוונתו לאסור על אתרי אינטרנט לאסוף מספרי זהות של משתמשים ללא הצדקה ממשית. משמעות הדבר היא שאתרים יעברו להשתמש במספר לקוח שהם ייצרו לכל לקוח ולקוח. מספר הלקוח ישמש כמזהה חד ערכי לכל אחד מלקוחות האתר באופן שיאפשר להבדיל בין לקוחות הנושאים, לדוגמה, את אותו שם, וכך משה כהן מתל אביב הנושא מספר לקוח X יזוהה כלקוח שונה ממשה כהן מתל אביב הנושא מספר לקוח Y.
יש לתת את הדעת לכך שאופרטיבית אין דרך טובה יותר ממספר תעודת הזהות לזהות משתמש או לקוח. מספר הזהות מלווה כל אזרח בכל מקום ובכל חנות או אתר, בעוד שלפי השינוי המוצע, כל אדם יצטרך להחזיק במספר רב של "מספרי לקוח", לכל אתר ואתר. לעומת זאת אם היו כל אתרי ה e-commerse מתאגדים ומנפיקים מספר לקוח אחיד, אזי הבעיה של מספרי הזהות הייתה צצה מחדש שכן האקרים היו מתלבשים על מספר הלקוח הגלובאלי בהיותו מספר בעל ערך ומשמעות כמעט זהה לזו של מספר הזהות...
הפתרון המוצע
ניתן לפתור את הבעיה בדרך הבאה. באמצעות מנגנון של checksum, שבאמצעותו בצד של משתמש הקצה, מספר הזהות ימשיך להיות אמצעי הזיהוי באתרים, אולם בצד של האתר, ויותר חשוב, בדטה בייס שלו, יישמר נתון אחר שהוא תולדה של פונקציית הchecksum.
המייחד תהליכים אלה, בהם הופך נתון אחד לנתון אחר באמצעות פונקציות ההמרה האלה הוא שמדובר בתהליך חד כיווני. לא ניתן באמצעים סבירים ונגישים להמיר בחזרה את הנתון שיתקבל ממספר הזהות וישמר בדטה בייס, חזרה למספר הזהות, ומכאן שמספר הזהות יוגן, לא יוחזק בשום מקום, ועם זאת, ישמש במזהה חד ערכי.
בשבועות האחרונים פרסם האקר המוכר בשם עומאר ("ההאקר הסעודי") פרטים אישיים של גולשים ישראלים, שנגנבו בפריצות לאתרי אינטרנט מקומיים. אלו כללו שמות, כתובות מייל, מספרי כרטיסי אשראי ובפרט מספרי תעודות זהות. כמו כן נערכו בתקופה האחרונה דיונים בוועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת, לאור תלונות שהתקבלו על איסוף גורף של מספרי תעודות זהות מצד עסקים שונים.
כיצד יתבצע זיהוי של לקוח חוזר
כאשר לקוח יקליד את מספר הזהות שלו, מספר הזהות יומר לchecksum שלו. המערכת תחפש נתון זה בדטה בייס ובמידה ונתון זה נמצא, יזוהה הלקוח כלקוח חוזר וניתן יהיה לשלוף את נתוניו שנשמרו (ואשר כמובן לא יכללו מספר זהות).
האם הCheckSum לא יהפוך למזהה הייחודי החדש?
לא. משום שניתן להפיק מזהים אלה בדרכים רבות ותוך שקלול פרמטרים רבים. כל עוד משתמשים באלגוריתם ופרמרטים זהים בכל פעם שמקלידים מספר זהות באתר מסוים, השיטה תעבוד. פרמטרים ייחודיים יכולים להיות שם האתר, כתובתו, וכל פרט נוסף שניתן לבקש מהלקוח כאמצעי אבטחת מידע. לדוגמה: 4 ספרות אחרונות של כרטיס האשראי. כך גם שליפת checksum מדטה בייס אחד לא תועיל במאום מול דטה בייס אחר.
ומה קורה למספר תעודת הזהות בכל התהליך
מספר תעודת הזהות משמש ככרטיס הכניסה, אולם משול הדבר לאדם שמציג תעודת זהות בכניסה לבניין, ולאחר שהוא מזוהה, תעודת הזהות מוחזרת לו ופרטיה אינם נשמרים. כך גם בתהליך זה. מספר הזהות נדרש לצורך האימות / רישום אולם הוא נזרק ולא נשמר.
יום שני, 19 במרץ 2012
יום שבת, 10 במרץ 2012
האם תכתובות הסמס שלך מוגנות?
הודעות טקסט (סמס) הפכו להיות חלק מחיינו ותופסים מקום הולך וגדל בדרך ההתקשרות בין אנשים. עם זאת, בשונה מהודעות מייל, כמה מכם שומרים הודעות סמס שנשלחו או התקבלו? מסיבה לא ברורה התרגלנו שהודעות הסמס נמחקות לאחר פרק זמן ואובדות לנצח בסל המיחזור של המרחב הקיברנטי.
מי שמשתמש בITunes ומחזיק במכשיר IPhone אולי יופתע לגלות עד כמה קל לשלוף את תוכן הודעות הסמס מהמחשב שלו.
אחרי חיבור המכשיר למחשב, מתבצע סינכרון, ולמרות שאין כל חיווי לכך בתוכנת ITunes שלכאורה מסנכרנת רק קבצי מדיה, הרי שמאותו רגע המידע הרגיש שמור כבר בתיקיה הבאה:
c:\users\שם המשתמש שלך\appdata\roaming\apple computer\Mobilesync\backup\תיקיה זמנית
עכשיו נסביר מה זה מה:
"שם המשתמש שלך", השם דרכו עשית לוג אין לWindows.
תיקיה זמנית, תיקיה בעלת שם אקראי שנוצרת על ידי ITunes. לכל מכשיר אייפון תיווצר תיקיה נפרדת.
אם תפתחו תיקיה זו תראו קבצים מוזרים למראה...
אולם הקובץ בו נשמרות כל תכתובות הסמס, הנו קובץ ייחודי בעל שם אחיד לכולם.
שם הקובץ: 3d0d7e5fb2ce288813306e4d4636395e047a3d28 .
כן. פשוט וקליט...
נפתח את הקובץ ונראה משהו כזה:
אולם בעזרת ידע או כלים מתאימים ניתן לשלוף כל הודעה, כולל הודעות שנשלחו או התקבלו, מאז שהמכשיר היה בשימוש.
רק לדוגמה, ניתן לטעון קובץ זה לאתר הבא, ולהמיר אותו לפורמט קריא כמו PDF או אקסל.
גם המרה לפורמט HTML אפשרית בקלות. לדוגמה:
<html><head><meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8"></head><body>
<table border='0'><tr style='font-weight: bold'><td>Date</td><td>Number</td><td>Sent</td><td>Text</td></tr>
<tr><td>'2011-09-12 03:03:00'</td><td>'07777'</td><td></td><td>'בהתאם להחלטת משרד התקשורת, חסימת זיהוי מספר הפלאפון (קבועה או חד פעמית) אינה חלה בעת התקשרות לשירותי חירום ציבוריים'</td></tr>
<tr><td>'2011-09-12
אשר יוצג כך:
כמה פשוט...
ואין מדובר בתצוגת ההודעות כפי שהיא מופיעה בטלפון הנייד שלכם (רק ההודעות האחרונות) אלא כל ההודעות מיומו הראשון של המכשיר.
והרי לכם סיבה נוספת להגן על המחשב שלכם.
תוויות:
אבטחת מידע,
אייפון,
טקסט,
מיכאל האפרתי,
נייד,
סמס,
פלאפון,
Michael Haephrati,
sms
הירשם ל-
רשומות (Atom)